Luisterplek Deventer

882 – de Vikingen branden Deventer plat
Een 16-jarige jongen vertelt over zijn vader die in de vlammen staarde en dingen zag die hem zoveel angst aanjoegen dat hij van ellende over de grond kronkelde. Jaren later komt vaders gruwelijke voorspelling uit. De Vikingen vallen Deventer aan. De gevolgen zijn dramatisch…

Routebeschrijving
Deze luisterplek ligt midden in Deventer aan de doodlopende steeg Stenenwal. Omdat parkeren hier moeilijk is, raden wij aan te parkeren aan de overzijde van de IJssel (De Worp). Steek met de veerpont de IJssel over. U bent nu aan de rand van het oude stadscentrum van Deventer. Steek de weg over en ga linksaf. Direct na de oude stadsmuur gaat u rechtsaf de (smalle) Kranensteeg in. Aan het einde linksaf de Noordenbergstraat in. Vervolgens na 100 meter rechtsaf het Klooster in. Aan het einde van deze straat linksaf de Papenstraat in. De Papenstraat gaat geleidelijk over in de Bruynsteeg. Steek daarna het kruispunt over en ga direct na het café linksaf. U bent nu op de Stenenwal. De veldkei voor deze luisterplek ligt aan het einde van het steegje.

Tip
Bij de VVV zijn wandelingen door het middeleeuwse stadscentrum verkrijgbaar. De VVV is gevestigd in De Waag, dat ook onderdak biedt aan het Historisch Museum Deventer.

Horeca
In het oude stadscentrum van Deventer bevinden zich vele horecagelegenheden.

Toeristische informatie
VVV Deventer
Brink 56, 7411 BV Deventer
Telefoon: 0900-3535355 (€ 0,35 per minuut)
www.vvvdeventer.nl

Download het luisterverhaal ‘de Vikingen branden Deventer plat'
(mp3 - 11.010 kb)

Mp3-bestand opslaan: Klik met de rechtermuisknop (mac: Ctrl_click) op de link en kies "Doel opslaan als".

strijd