Kunst langs de IJssel

De IJssel is al sinds mensenheugenis een inspiratiebron voor kunstenaars. Beroemde schilders zoals Jan Voerman en Barent Avercamp vereeuwigden het water, de uiterwaarden en de natuur. En nog altijd zet de rivier kunstenaars aan tot artistieke daden. Het altijd stromende water van de IJssel, de weidsheid van het landschap en de prachtige luchten leiden tot de mooiste kunstwerken.

Routebeschrijvingen en informatie over de vijf schilderplekken:

Schilderplek Deventer
Schilderplek Wijhe
Schilderplek Zwolle
Schilderplek Wilsum
Schilderplek Kampen
Eigen Kunst
trektochten

Het boek ‘Kunst langs de IJssel’ bevat afbeeldingen van aquarellen en schilderijen die op de ‘schilderplekken’ werden gemaakt en interviews met enkele makers ervan. ‘Kunst langs de IJssel’ bevat ook aquarel- en tekenpapier om op de ‘schilderplekken’ zelf een kunstwerk te maken. Speciale opdrachten en tips bieden hulp voor het geval u nog niet zo bedreven bent in het tekenen en schilderen. Voor jongere kunstenaars staan in het boek aangepaste opdrachten. Het boek ‘Kunst langs de IJssel’ is voor
€ 22,50 te koop bij boekhandels en VVV’s langs de IJssel (VVV Deventer en Zwolle) en kan ook besteld worden via  www.diepenmaat.nl.

VoorzijdeKunst-LR

Eigen IJsselkunst
Lever de aquarel of tekening die u langs de IJssel maakte digitaal aan via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Vermeld uw naam, adres, leeftijd en de schilderplek en datum waarop u het kunstwerk maakte. Uw aquarel of tekening wordt dan geplaatst op deze website. Een deskundige jury selecteert de beste kunstwerken voor een expositie in één van de musea langs de IJssel.
Kijk voor kunstwerken die op de schilderplekken zijn gemaakt op:
Eigen IJsselkunst 

Kunstkei-Zwolle2